Teroristi će pokušati da osvete Bin Ladena

Izvor: S media, 02.Maj.2011, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristi će pokušati da osvete Bin Ladena

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije izjavio da će teroristi pokušati da osvete Bin Ladena.

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije Leon Paneta ocenio je danas da je skoro izvesno da će teroristi pokušati da osvete Osamu bin Ladena, vodju Al Kaide ubijenog u noći izmedju nedelje i ponedeljka u Pakistanu.

"Ako je Bin Laden mrtav, Al Kaida nije. Skoro je izvesno da će teroristi pokušati da ga osvete i moramo da ostanemo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << oprezni i odlučni. I to ćemo i biti", naveo je u saopštenju Paneta, koji je bio na celu operacije potrage za Bin Ladenom.

On je izrazio zadovoljstvo akcijom u kojoj je ubijen Bin Laden, rekavši da je "neprijatelju nanet užasan udarac" i da se radi o "trenutku radosti" i "istorijskog trijumfa".

Ubijen Osama bin Laden! (FOTO, VIDEO)

Al-Azhar: Sahrana u moru se protivi islamu

Rezultati DNK analize potvrdjuju da je Bin Laden mrtav

"Jedini šef koga su oni ikada imali, čija je vizija puna mržnje napravila njihova zločinstva, ne postoji više. Onaj koji je, kako je tvrdio, bio neuhvatljiv, pronadjen je i ubijen. I za nas nema odmora sve do dana kada će i poslednji od tih teroista biti predat pravd", rekao je Paneta.

Nakon decenije potrage, Bin Laden je ubijen noćas u akciji američkih marinaca u Pakistanu. Američkoj naciji i svetu tu vest je saopštio predsednik SAD Barak Obama a potvrdila je i pakistanska vlada.

Odmah nakon objavljivanja vesti, Obama je upozorio svoje sunarodnike na opasnost od terorističkih napada koja i dalje postoji, a Stejt department je pozvao sve američke državljane u inostranstvu na oprez.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.