Talibani protestovali zbog ubistva Bin Ladena

Izvor: S media, 09.Maj.2011, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani protestovali zbog ubistva Bin Ladena

Prvi protesti talibana u Pakistanu zbog ubistva Osame bin Ladena. Ovo su prvi protesti zbog ubistva Bin Ladena od njegove likvidacije 2. maja.

Nekoliko stotina talibana okupilo se danas u Vani, plemenskom centru u Pakistanu, na protestu zbog ubistva lidera terorističke organizacije Al kaida Osame bin Ladena, gde su obećali da će osvetiti njegovu smrt, izjavili su lokalni zvaničnici. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Uzvikujući parole protiv Pakistana i Sjedinjenih Američkih Država, demonstranti su se okupili u Vani, inače najvećem gradu Južnog Vaziristana, zatvorili pijacu a zatim održali skup u obližnjoj medresi, ispričali su isti izvori.

"Osama bin Laden je bio naš vođa. Mi smo njegovi sledbenici i mi ćemo produžiti njegov pokret. Osvetićemo se Pakistanu i Americi. Već smo počeli i nedavni napadi u Kandaharu i u drugim mestima u Avganistanu su osveta za njegovo mučeništvo", rekao je okupljenima protalibanski verski vođa Maulvi Ibrahim.

Obama: Krio sam od žene napad na Bin Ladena

Bin Laden: Amerika neće moći da sanja o bezbednosti

Pentagon objavio video-snimke Bin Ladena! (FOTO)

Ovo su prvi protesti zbog ubistva Bin Ladena od njegove likvidacije 2. maja, koje su održane u pakistanskom plemenskom pojasu koji Vašington smatra štabom Al kaide, napominje AFP.

Okupljeni demonstranti, kojih je bilo više od 500, uglavnom su pristalice ili članovi grupe pakistanskog talibanskog komandanta Maulvija Nazira, koja podržava avganistanske talibane, rekli su za AFP ti zvaničnici.

Na demonstracijama je učestvovao i manji broj lokalnih stanovnika.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.