Specijalci kažnjeni zbog igrice

Izvor: Mondo, 10.Nov.2012, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalci kažnjeni zbog igrice

Zbog odavanja tajni tokom plaćenog konsultantskog rada na izradi video igre "Medalja časti" sedam pripadnika američke specijalne jedinice "Foke" ukoreni su i kažnjeni novčano.

Specijalcima će naredne dve plate biti umanjene za 50 odsto jer su radili kao saradnici na pravljenju igrice "Medalja časti: Ratnik".

Među komandosima koji su još aktivni navodno se nalazi jedan član tima koji je ubio lidera Al kaide >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Osamu bin Ladena.

Igrica kompanije "Elektronik arts" ne predstavlja imitaciju lova na Bin Ladena, ali se u njoj na realističan način prikazuju racije.

Specijalci su bili optuženi za kršenje naređenja, zloupotrebu specijalne opreme, narušavanje dužnosti i otkrivanje povjerljivih informacija, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Ovih sedam vojnika su proletos i letos radili dva dana na izradi popularne video igre. Kompanija "Elektronik arts" je na tom poslu angažovala aktivne i penzionisane komandose kako bi igra bila što realnija.



U ovom trenutku nije poznato koje su tajne odali specijalci dok su radili kao konsultanti. Američki mediji prenose da su, navodno, koristili materijal koji pripada mornarici.

Vojni zvaničnici kažu da će ove disciplinske mere poslati jasnu poruku pripadnicima oružanih snaga da moraju da poštuju visoke standarde odgovornosti.

Pripadnici jedinice "Foke" obično poštuju nepisano pravilo da se drže dalje od očiju javnosti, ali se članovi "Tima šest" sada pojavljuju na majicama, a o njima je snimljen i film

(agencije/MONDO)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

“Foke” kažnjene zbog učešća u video igrici

Izvor: ITBox.rs, 10.Nov.2012

Izvor: Tanjug Vojne vlasti displinski su kaznile sedam pripadnika “foka” – specijalnih jedinica američke vojske, zbog toga što su bili angažovani kao konsultanti na izradi jedne video-igrice. Oni su kažnjeni zbog otkrivanja poverljivih informacija, kršenje…The post “Foke” kažnjene zbog...

Nastavak na ITBox.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.