Klinton upozorava članove Al Kaide

Izvor: S media, 02.Maj.2011, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinton upozorava članove Al Kaide

Američka državna sekretarka Hilari Klinton upozorila je danas Al Kaidu i njene ogranke u svetu da ubistvo Osame bin Ladena u Pakistanu dokazuje da ta mreža ne može da porazi SAD i pozvala njene pripadnike da se okanu nasilja i vrate u društvo.

Američka državna sekretarka je u kratkoj izjavi rekla da Bin Ladenova smrt predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prekretnicu u ratu protiv terorizma, naglasivši, medjutim da "borba da se zaustavi Al Kaida i njeno terorističko udruženje" nije završena.

Ona je dodala da je operacija pronalaženja i likvidacije Osame bin Ladena skoro 10 godina posle terorističkih napada na SAD 11. septembra 2001. godine ukazuje da ta zemlja nikad neće prekinuti potragu za pravdom.

Ubijen Osama bin Laden! (FOTO, VIDEO)

Novi vodja Al-Kaide, al-Zavahiri ?

Talibani već prete napadima na SAD

Hilari Klinton je rekla i da će SAD nastaviti da jačaju saradnju sa drugim zemljama, uključujući i Pakistan, u borbi protiv terorizma.

Predsednik SAD Barak Obama saopštio je jutros da su američke specijalne jedinice likvidirale vodju Al Kaide Osamu bin Laden u nedelju ujutru u gradu Abotabad, koji se nalazi na oko 100 kilometara od pakistanske prestonice Islamabada. Bin Laden je sahranjen u moru.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.