Izbrisali Hilari sa slike iz moralnih pobuda

Izvor: Vesti-online.com, 10.Maj.2011, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbrisali Hilari sa slike iz moralnih pobuda

Jedan list iz Bruklina (Njujork) izbrisao je američku državnu sekretarku Hilari Klinton i još jednu ženu sa fotografije na kojoj zajedno sa predsednikom Barakom Obamom i njegovim saradnicima gledaju prenos akcije u kojoj je ubijen vođa Al Kaide Osama bin Laden.

Sada već čuvenu fotografiju iz Bele kuće, preneli su mnogi svetski mediji, a "Die Zeitung" (Vreme), novine haredskih Jevreja, su je malo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izmenile. Na slici u tim novinama se nalazi prazan prostor tamo gde je trebalo da se nalaze Klintonova i Odri Tomason, direktorka odeljenja za borbu protiv terorizma iz Saveta za nacionalnu bezbednost.

Haredski judaizam je konzervativni oblik ortodoksnog judaizma, pa novine haredskih Jevreja ne objavljuju slike žena zbog moralnih razloga.

Klintonova i Odri Tomason su jedine žene koje su pratile uživo prenos akcije, a Tomason je posle objavljivanja fotografije izazvala pažnju javnosti jer za nju do tada skoro niko nije čuo. Hilari Klinton na slici drži šaku na ustima, što su mnogi protumačili kao zaprepašćenost prizorom, ali je državna sekretarka to demantovala i rekla da se zakašljala.

Osama bin Laden ubijen je drugog maja u Pakistanu u akciji američkih vojnika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.