Čovek koji je ubio Osamu bin Ladena

Izvor: RTS, 06.Nov.2014, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čovek koji je ubio Osamu bin Ladena

Američki marinac koji je ubio najtraženijeg teroristu na svetu Osamu bin Ladena, odlučio je da otkrije svoj identitet. Robert O'Nil je takvu odluku doneo razočaran zbog gubitka zdravstvenog osiguranja i penzije posle ranijeg napuštanja vojne službe, u kojoj je proveo 16 godina.

Pripadnik odreda Mornaričke foke (Navy SEALs) daće veliki intervju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za Foks njuz kasnije ovog meseca i tako izaći iz anonimnosti, ali je britanski Dejli mejl došao do saznanja da je reč o Robertu O'Nilu, višestruko odlikovanom veteranu, koji je vojsku napustio posle 16 godina službe, prenosi Tanjug.

Robert O'Nil (38) bio je član čuvenog Tima šest Mornaričkih foka koji su 2011. u Pakistanu učestvovali u akciji u kojoj je ubijen vođa terorističke mreže Al Kaida Osama bin Laden.

Taj američki marinac učestvovao je u više od 400 borbenih misija i u karijeri bio odlikovan 52 puta.

Deo njegove karijere su i tri misije po kojima su snimljeni filmovi, među kojima i Oskarom nagrađeni "Kapetan Filips".

O'Nilova odluka da otkrije da je upravo on ubio Bin Ladena izazvala je gnev u sedištu Mornaričkih foka, koji su, kao i Pentagon, najavili tužbu.

U ekskluzivnom intervjuu za britanski list, njegov otac Tom O'Nil rekao je da ni on ni njegov sin nisu zabrinuti da bi zbog ovoga mogli da se nađu na meti ekstremista Islamske države.

U specijalnoj emisiji Foks njuza naslovljenoj "Čovek koji je ubio Osamu bin Ladena", O'Nil će govoriti o svojoj obuci i detaljima misije da se ubije lider Al Kaide.

Prošle godine, dao je intervjuu za magazin Eskvajer u kojem mu je identitet bio sakriven.

U tom intervjuu marinac je skrenuo pažnju na to kako država postupa prema veteranima uključujući i njega, a posebno je bio zabrinut zbog gubitka zdravstvenog osiguranja i penzije jer rano napušta službu.

Uprkos 16 godina službe, O'Nil je rekao za magazin da su Mornaričke foke ponudile da mu pronađu posao gde će isporučivati pivo u Mičigenu, što je uporedio sa zaštitom svedoka za one koji su svedočili protiv mafije.

Umesto toga, Robert O'Nil je postao istaknuti motivacioni govornik na osnovu svoje bogate biografije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

AMERIČKI MARINAC IZAŠAO IZ SENKE: Ja sam ubio Bin Ladena!

Izvor: Press, 06.Nov.2014

Američki marinac koji je ubio natraženijeg teroristu na svetu Osamu bin Ladena, odlučio je da otkrije svoj identitet, razočaran zbog gubitka zdravstvenog osiguranja i penzije zbog ranijeg napuštanja vojne službe, u kojoj je proveo 16 godina. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.