Počinje suđenje vođi Obraza

Izvor: Vesti-online.com, 27.Feb.2011, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje suđenje vođi "Obraza"

U četvrtak, 3. marta, pred Višim sudom u Beogradu trebalo bi da počne suđenje vođi "Obraza" Mladenu Obradoviću zbog optužbi da je organizovao nerede u Beogradu povodom održavanja "Parade ponosa", 10. oktobra prošle godine.

Na optuženičku klupu, zajedno sa Obradovićem, sešće i njegovi saradnici Damir Grbić i Krsto Milovanović, kao i drugi pripadnici "Obraza".

Oni se terete da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu, za koje im preti kazna do 12 godina zatvora.

Obradović i ostali uhapšeni su 10. oktobra i nalaze se u pritvoru koji im je određen zbog postojanja opasnosti da bi mogli da ponove krivično delo, odnosno zbog postojanja teških okolnosti pod kojima je delo izvršeno i zaprečene zatvorske kazne veće od 10 godina.

Viši sud u Beogradu do sada je osudio dvojicu izgrednika na kazne zatvora od četiri i pet meseci zbog nereda tokom Parade ponosa, dok je jednom optuženom izrekao uslovnu osudu od godinu dana zatvora s rokom provere od četiri godine.

Zbog tih incidenata u pritvoru su još 35 izgrednika, dok je 83 pušteno da se brane sa slobode tokom prethodna četiri meseca.

Od ukupno 124 huligana protiv kojih je zbog nasilničkog ponašanja i napada na policiju pokrenut krivični postupak, sa slobode se od početka branilo samo njih šestoro.

Što se tiče 16 maloletnika koji se terete za krivična dela nasilničko ponašanje na javnom skupu i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, protiv njih je i dalje u toku pripremni postupak pred sudijom za maloletnike Višeg suda u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Organizacija Obraz

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.