Izvor: CrnaHronika.rs, 22.Apr.2011, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Nastavnik ujeo učenika

Nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ 'Dr Dragiša Mišović' u Čačku Miljko Rajičić (45), protekle srede, u fiskulturnoj sali, ujeo je za obraz učenika osmog razreda ove škole Dušana Đ. Direktor ove ustanove Života Karović pokrenuo je disciplinski postupak protiv Rajičića, i doneo rešenje o udaljenju sa radnog mesta do oknočanja disciplinskog postupka.O celom događaju obaveštena je i policija.
Ovaj nesvakidašnji događaj desio se tokom šestog časa u popodnevnoj smeni, a svemu je prethodila ozbiljna rasprava između učenika osmog tri odeljenja i nastavnika Rajičića.
Posle završenog petog časa, osmaci su pitali nastavnika da nastave fizičko i tokom šestog časa, sa čim se on nije složio. Dečaci nisu želeli da napuste salu, što je nastavnika iznerviralo.
LICENCA I POVREDE PREMA našim saznanjima, dečaku Dušanu Đ., nakon pregleda u Domu zdravlja, odmah posle incidenta, konstatovane su lake telesne povrede. Ukoliko se nepovoljno završi disciplinski postupak protiv nastavnika Rajičića, on će zauvek izgubiti licencu za rad u školi. Inače, Rajičić je poznati karatista, i internacionalni je sudija u karateu.
Posle kraćeg vremena, Rajičić se vratio u salu i upozorio učenike da moraju da idu kući.
- U trenutku kada je nastavnik prišao da zaključa vrata između sale i svlačionice neko je sa druge strane zadržavao vrata ne dozvoljavajući da se zatvore - kazao nam je Karović. - Nastavnik je izgubio kontrolu, ušao u svlačionicu i prvog učenika koji je bio do vrata uhvatio za glavu, pritegao ga i ujeo za obraz. Posle toga je nastavnik zaključao salu i napustio školsku zgradu.
Učenici su incident odmah ispričali dežurnom nastavniku Goranu Ivkoviću, a potom i profesoru Draganu Todoroviću. Direktor je za sve saznao sledećeg dana kada je majka oštećenog učenika došla u školu. Nastavnik Rajičić je posetio porodicu Dušana Đ. i izvinio se za svoje postupke.
- Na nama je da utvrdimo da li je nastavnik imao nameru da izvrši nasilje nad učenikom, u šta lično sumnjam - rekao nam je direktor Karović. - Kolega Rajičić nikada ranije nije imao problema sa đacima, niti su učenici ovog odeljenja problematična deca. Rajičić je trenutno na bolovanju i kada se bude vratio u školu biće mu uručeno rešenje o suspenziji.
Ilustracija, Izvor: novosti.rs

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.