Smederevo: Vozio sa 5, 4 promila alkohola!

Izvor: Vesti-online.com, 21.Mar.2012, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smederevo: Vozio sa 5, 4 promila alkohola!

Saobraćajna policija u Smederevu podnela je prijavu protiv vozača 'opel korse' Zorana D. (56) iz tog grada zbog toga što je upravljao automobilom sa 5,41 promila alkohola u krvi.

Nakon dovođenja vozača do službenih prostorija, određeno mu je zadržavanje, nakon čega će protiv njega biti podneta prekršajna prijava zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola većim od dva promila, saopštila je policija.

I u Splitu isti slučaj

Na Kliniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za psihijatriju KBC-a Split u pratnji policije doveden je muškarac star oko 35 godina koji je u krvi imao gotovo pet promila alkohola u krvi, javlja Slobodna Dalmacija.

Za taj prekršaj Zakonom o bezbednosti saobraćaja predviđena je kazna zatvora od najmanje 15 dana, oduzimanje 14 kaznenih poena i izricanje zaštitne mere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje osam meseci.

Prema propisima, ukoliko neko ima dva promila alkohola u krvi smatra se da je ta osoba u stanju potpune alkoholisanosti, dok stručnjaci tvrde da osobe koje nisu navikle na stalno i prekomerno uzimanje alkohola najčešće umiru ukoliko se nivo alkohola u krvi poveća na tri promila.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.