Opel proizveo pet miliona automobila u Britaniji

Izvor: Autoportal.rs, 17.Dec.2014, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opel proizveo pet miliona automobila u Britaniji

Vauxhall ili Opel, možete ga zvati kako god hoćete, samo nemu sumnje da je ovaj proizvođač automobila jedan od najuspešnijih na svetu a nedavna jubilarna brojka to samo dodatno potvrđuje.

Vauxhall je britanski proizvođač automobila koji bukvalno služi kao sestrinska firma za nemački Opel. U fabrici koja je stara ravno 50 godina nedavno je proizveden petomilioniti primerak jednog Vauxhall/Opel >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << modela.

Kompanija koja ima sedišta u gradu Luton krenula je sa proizvodnjom automobila još 1964. kada su pravili modele "Viva" i "Chevette". Trenutno sa njihove proizvodne trake silazi poslednja generacija modela "Astra".

Godišnje se u proseku proizvede 100 000 automobila u ovoj fabrici a sve to zahvaljujući 1 800 vrednih radnika koje kompanija upošljava. Ove brojke znače da na svaka dva minuta sa proizvodne trake siđe jedan automobil spreman da krene put proizvodnog salona.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.