Opel ampera i ševrolet volt - tandem kao Automobil godine 2012

Izvor: Blic, 05.Mar.2012, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Opel ampera" i "ševrolet volt" - tandem kao "Automobil godine 2012"

Opelova "ampera" i Ševroletov "volt", hibridini automobili iz Dženeral Motorsa, identičnih tehničkih osnova, sa razlikama u imenu i dizajnerskim detaljima spolja, odneli su pobedu u izboru za "Automobil godine 2012".

Žiri sastavljen od 59 novinara uglednih evropskih automobilskih magazina iz 23 zemlje, u predvečerje Salona u Ženevi donelo je konačnu odluku glasajući između sedam finalista izbora - uz pobednike, na najužoj listi našli su se i: "sitroen DS5", "fijat panda", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "ford fokus", "rejndž rover evok", "tojota jaris" i "folksvagen ap".

Finalisti su izabrani sa liste koja je na početku brojala 35 noviteta.

Ampera/Volt u sebi sadrže benzinski motor koji radi kao generator ukoliko je to potrebno, čime se obezbeđuje produženje dometa prilikom vožnje na električni pogon, koji se snabdeva iz litijum-jonskih baterija.
Pogledaj vesti o: Opel,   Chevrolet,   Ford

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.