Izvor: Nezavisne Novine, 06.Apr.2016, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

750.000. Vivaro sišao sa proizvodne linije

Još od premijere 2001., Opel Vivaro je jedan od najpopularnijih vanova u svom segmentu (do 2,9 tona dozvoljene ukupne mase, Van-D).

Juče je Opel/Vauxhall fabrika u Lutonu (Velika Britanija), postigla novi veliki uspjeh u istoriji ovog fleksibilnog majstora dostave sa 750.000. Vivarom, koji je sišao sa proizvodne linije.

„Sedam stotina pedeset hiljada >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je impresivna brojka za Vivaro, posebno u ovom segmentu u kojem se vodi oštra tržišna borba“, rekao je Štefen Rašig (Steffen Raschig), direktor Komercijalnih vozila Opel/Vauxhalla. „Combo, Vivaro i Movano predstavljaju važan dio naše strategije rasta. Mi imamo za cilj da povećamo prodaju ovih modela za oko 80 odsto do 2022., od 83.000 lakih komercijalnih vozila prodatih 2013. do 150.000 jedinica planiranih za 2022.“, dodao je on.

Vivaro je najbolje prodavano Opelovo lako komercijalno vozilo. On je odigrao glavnu ulogu u impresivnom povratku njemačkog proizvođača u ovaj sektor, a 2015. je bila godina rekorda: Prodaja Vivara je porasla za 38 odsto, tako da je ovaj model zabilježio najveći tržišni udio i najveći udeo unutar segmenta, još od premijere 2001.

(NN, vrelegume)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.