Suspenzija za Italijana

Izvor: B92, 23.Apr.2013, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspenzija za Italijana

Bivši olimpijski šampion u brzom hodanju Italijan Aleks Švarcer suspendovan je na tri i po godine zbog dopinga uoči Olimpijskih igara u Londonu 2012.

Švarcer je bio pozitivan na nedozvoljeno sredstva eritropoetin (EPO), a moći će da se vrati takmičenjima 30. jnauara 2016.

Sportski tužilac tražio je četiri godine zabrane takmičenja za Italijana zbog posedovanja testosterona i "drugih prekršaja antidoping >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravilnika".

Protiv Švarcera je u septembru prošle godine pokrenuta istraga zbog pozitivnog testa na doping, zbog čega je propustio Igre.

Rezultati antidoping testa pokazali su nekoliko dana pre nego što je trebalo da brani titulu u trci na 50 kilometara da je pozitivan na EPO.

Doping je u Italiji krivično delo.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.