Slobodan Soro rekao zbogom Delfinima

Izvor: Sportski Žurnal, 10.Okt.2012, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slobodan Soro rekao zbogom Delfinima

Kapica sa brojem 1 nacionalnog tima Srbije menja vlasnika. Slobodan Soro nije više prvi čuvar mreže naše reprezentacije.

Selektor Dejan Udovičić ga nije uvrstio na spisak kandidata za naredna takmičenja, uz obrazloženje da zbog godina nije u olimpijskom programu za Rio de Žaneiro 2016.
Slobodan Soro je prvi put u reprezentativne akcije uključen 1998, a u timu Srbije ustalio se 2006, kada je osvojio i prvi trofej – zlato u Svetskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << ligi, na finalnom turniru u Berlinu, na kome je branio sve mečeve.
U narednim godinama Denis Šefik je imao prednost, ali na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, Soro je branio u većini mečeva. Standardni prvi golman našeg nacionalnog tima Slobodan je postao 2009, posle smene generacija.
Gojko Pijetlović je Sorova zamena od 2009. godine, Branislav Mitrović je prvi put šansu u A timu na velikom takmičenju dobio ove zime, na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu.
Sa reprezentacijom 16 trofeja
Slobodan Soro (1978) je odigrao 160 utakmica za reprezentaciju Srbije, s kojom je osvojio 16 trofeja.
Prvim medaljama okitio se  2006. godine, zlatom na Evropskom prvenstvu i zlatom u Svetskoj ligi. Slede – 2007: zlato Svetska liga, 2008: zlato Svetska liga, srebro Evropsko prvenstvo, bronza Olimpijske igre, 2009: bronza Svetska liga, zlato Mediteranske igre, zlato Svetsko prvenstvo, 2010: zlato Svetska liga, zlato Svetski kup, bronza Evropsko prvenstvo, 2011:  zlato Svetska liga, srebro Svetsko prvenstvo, 2012: zlato Evropsko prvenstvo, bronza Olimpijske igre.
Bio je najbolji golman Svetskog kupa u Oradei 2010. i najbolji golman Svetske lige u Firenci 2011.
Ove godine dodeljena mu je Majska nagrada Sportskog saveza Srbije
Dve Evrolige
Karijeru je Soro počeo u Vojvodini, a potom igrao u Partizanu, Beogradu, Bečeju, Dinamu, Jadranu, Sabadelju, a od 2008. godine ponovo za crno-bele. Od ove sezone je i kapiten Partizana.
Najznačajniji klupski trofeji su dve Evrolige (Bečej i Partizan), Superkup Evrope (Partizan) i Trofej LEN (Partizan).
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Soro: Nemam za čim da žalim

Izvor: B92, 10.Okt.2012

Prvi golman vaterpolo reprezentacije Srbije Slobodan Soro kaže da nije iznenađen odlukom selektor Udovičića da ga izostavi sa spiska reprezentacije...Selektor Srbije Dejan Udovičić odlučio je da šansu pruži Gojku Pjetloviću, koji je odlično branio na Olimpijskim igrama u Londonu, i Branislavu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.