Sajber kriminalci i olimpijske igre

Izvor: PCAxe.com, 09.Feb.2014, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajber kriminalci i olimpijske igre

Počele su zimske olimpijske igre ruski grad Soči je sada u žiži svetske javnosti. Hiljade turista i ljudi iz sfere sporta iz celog sveta je već sletelo u ruski grad na jugu kako bi bili deo događaja. Obzirom na porast sajber kriminala, događaji kao što su Zimske olimpijske igre opravdano nose određenu dozu zabrinutosti o opasnostima koje postoje. Postoji nekoliko stvari zbog kojih bi turisti i ljubitelji sporta širom sveta trebalo da brinu tokom Zimskih olimpijskih igara.

Sajber kriminalci će verovatno pokušati da koriste lažne web stranice koje su predstavljene kao legitimni web izvori Igara kako bi prodali lažne ulaznice ili kako bi dobili privatne podatke onih koji žele da prisustvuju ovim sportskim događajima.
Kompanija Kaspersky Lab je već uočila nagli porast u spam mejlovima koje koriste igre u Sočiju za promovisanje svojih usluga. Spam primaoci poruka su takođe namamljeni u šeme sa malverzacijama koje nude laku zaradu nova, na primer, tako što će pomoći u rezervisanju hotela ili ugovaranju nekih drugih putničkih aranžmana.
 

Nastavak na PCAxe.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PCAxe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PCAxe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.