Izvor: HotSport.rs, 08.Okt.2016, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRELJAŠTVO: Andrei Arsović kristalni globus

Srpska reprezentativka u streljašvu Andrea Arsović osvojila je danas u Bolonji Kristalni globus za trijumf na finalnom turniru Svetskog kupa u gadjanju vazdušnom puškom.

Arsovićeva je do zlata na završnom takmičenju Svetskog kupa stigla pogodivši u finalu 209,0 krugova, 0,4 kruga manje od njenog državnog rekorda.
Drugo mesto pripalo je aktuelnoj svetskoj vicešampionki Siling Ji iz Kine, dok je bronzu osvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << olimpijska šampionka iz Rio de Žaneira, Amerikanka Virdžinija Trešer.
– Presrećna sam što sam napornu sezonu završila zlatom, onako kako sam i počela godinu, titulom prvaka Evrope. Mnogo sam želela ovo zlato, jer do danas sa finalnih turnira Svetskog kupa imala sam dva srebra i jednu bronzu. Silno sam bila motivisana da najzad dođem i do pobede, rekla je Arsovićeva.
Na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Arsovićeva je ostala bez finala.
– Rio nisam shvatila kao veliku tragediju, šta je bilo bilo je”, rekla je Arsovićeva i dodala da je odmah nakon Rija počela da se sprema za finalni turnir Svetskog kupa.
– Pokazala sam da sam se dobro spremila, jer nije me omelo ni to što sam tokom tri sata duge pauze izmedju kvalifikacija i finala dva sata provela na doping kontroli. I pored toga uspela sam da ostanem u dobrom ritmu. Ostaje mali žal zbog lošeg poslednjeg hica, koji mi je odneo malo bolji rezultat u finalu, ali najvažnija je medalja, rekla je ona.
Arsovićeva se osvajanjem Kristalnog globusa direktno plasirala na finale Svetskog kupa naredne godine.
Trener Dragan Donević je prezadovoljan kako je Andrea Arsović gadjala u finalu.
– U finalu je Andrea gadjala fantastično, do 14-15. serije imala je rezultat na nivou svetskog rekorda. Bila je na dobrom putu da nadmaši svetski rekord koji drži baš Siling Ji – 211,0 krugova. U završnici je malo popustila, ali tada je već imala je veliku prednost nad rivalkama, rekao je Donević.
– Kako je dobro gađala, pokazuje da je i pored toga što je kiksirala u poslednjem hicu i pogodila samo 9,1 sačuvala čelnu poziciju ispred sjajne Kineskinje, koja je 20. hicem ‘ubila’ skoro maksimalnih 10,8″, dodao je on.
The post STRELJAŠTVO: Andrei Arsović kristalni globus appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Andrea Arsović osvojila Kristalni globus

Izvor: Sportske.net, 08.Okt.2016

Srpska reprezentativka u streljašvu Andrea Arsović osvojila je danas u Bolonji Kristalni globus za trijumf na finalnom turniru Svetskog kupa u gadjanju vazdušnom puškom...Arsovićeva je do zlata na završnom takmičenju Svetskog kupa stigla pogodivši u finalu 209,0 krugova, 0,4 kruga manje od njenog...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.