Rekonstrukcija bazena u Brusu

Izvor: RTS, 19.Jun.2017, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija bazena u Brusu

I u Brusu je zvanično počela kupališna sezona. Na radost pre svega žitelja ovog mesta na istočnim padinama Kopaonika, posle nekoliko godina urađena je kompletna rekonstrukcija olimpijskog i bazena za decu u okviru sportskog kompleksa.
Malo ko zna da je Olimpijski bazen u Brusu izgrađen daleke 1954. godine posle Tašmajdanskog, kao treći u bivšoj Jugoslaviji.

"Činjenica da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << on zaista bio atrakcija. Da su ovde dolazili izviđači iz Srbije, pa okolo sa šatorima kampovali i Vojne Akademije su ovde bile", kaže Goran Minić.
Zbog lošeg vremena sezonu kupanja otvorio je tim obučenih spasilaca iz Brusa.
"Ovo je stvarno nešto veoma ne samo lepo već sjajno za našu decu, jer sam ja baš na ovom bazenu naučio da plivam i ne samo ja već svi momci koje sam obučavao", kaže Bojan Živančević, instruktor plivanja.
U rekonstrukciju bazena uloženo je 60 miliona dinara. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obezbedilo je 19 miliona, ostatak lokalna uprava.
"Možemo se pohvaliti da smo napravili jednu od najboljih fabrika vode u Srbiji tako da će
korisnici ovog bazena, naši kupači moći da se kupaju u bistroj vodi", kaže predsednik opštine Brus Milutin Jeličić.
Strategijom resornog ministarstva definisano je 19 prioritetnih turističkih destinacija. Jedna od najvažnijih je Kopaonik sa okolinom.
"Pored kupališta, da omogućimo privatnom sektoru da ulaže u smeštajne kapacitete, jer smeštajni kapaciteti postaju hronični problem Brusa pre svega. Moramo turističku infrastrukturu da dovedemo do tog nivoa da omogućimo pre svega i domaćim a posebno inostranim gostima koji borave na Kopaoniku da obidju i sve ono što Brus kao destinacija može da ponudi", kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić.
Osim sportskog kompleksa sa bazenima i šetalištem, tu su i Bruska banja sa toplom lekovitom izvorskom vodom, brojni kulturno-istorijski spomenici, jezero Ćelije i naravno Brzeće, kao posebna turistička destinacija sa kapacitetom od 6.000 postelja i 4.000 u izgradnji.
rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.