Preminuo noseći olimpijsku baklju

Izvor: B92, 16.Dec.2013, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo noseći olimpijsku baklju

Ruski rvački trener Vadim Gorbenko preminuo je tokom nošenja baklje Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine, preneo je Rojters.

Sedamdesetrogodišnji Gorbenko preuzeo je baklju u rodnom Kurganu u zapadnom Sibiru, ali mu je pozlilo posle samo 150 metara.

Portparol Igara u Sočiju Roman Osin rekao je da je Gorbenko doživeo srčani udar.

"On se vratio na mesto okupljanja i fotografisao, a zatim je rekao da se ne oseća dobro. Odveli su ga u bolnicu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doktori nisu mogli ništa da učine. Izražavamo najdublje saučešće njegovim voljenima", rekao je Osin.

Ovo nije prvi incident sa bakljom za Zimske olimpijske igre u Sočiju. Nedavno je bivšem članu bob tima Rusije Pjotru Makarčuku iskra sa baklje zapalila levi rukav, a pre toga crveno-siva baklja, koja simbolizuje vatru i led, ekslodirala je u rukama mlade žene, koja je doživela i manje povrede.

Zimske olimpijske igre u Sočiju održavaju se od 7. do 23. februara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo dok je nosio olimpijsku baklju za Soči

Izvor: Telegraf.rs, 16.Dec.2013

Sedamdesetrogodišnji Vadim Gorbenko, trener ruskih rvača, preuzeo je baklju u rodnom Kurganu u zapadnom Sibiru, ali mu je pozlilo posle samo 150 metara.

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.