Parker, ipak, predvodi Francuze

Izvor: Mondo, 08.Feb.2016, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parker, ipak, predvodi Francuze

Najbolji igrač "trikolora" potvrdio da će igrati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre na Filipinima, a nada se i u Riju

Foto: MN Press

Pre nekoliko dana navijače Francuske žestoko je pogodila vest o tome da bi Toni Parker mogao da izostane iz reprezentacije ovog leta.

Najbolji igrač "trikolora" izjavio je da bi njegova supruga trebalo da se porodi krajem jula zbog čega bi mogao da propusti nastup na Olimpijskim igrama, ako ga njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << selekcija izbori.

Ipak, veliki Toni neće razočarati navijače. Posle razgovora sa predsednikom nacionalnog košarkaškog saveza Žan Pjer Siutatom i porodicom saopštio je konačnu odluku.

"Razgovarao sam dugo sa suprugom Aksel i složili smo se. Ona zna koliko mi je to važno. Da, biću uz reprezentaciju Francuske na kvalifikacionom turniru na Filipinima, a zatim, nadam se, i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Želim da igram za Francusku. Supruga i ja smo testirale sve situacije, nakon čega sam doneo konačnu odluku", saopštio je u razgovoru za "L'Ekip" Toni Parker.

Parker, koji sa San Antonijom ima četiri NBA šampionska prstena, sa reprezentacijom Francuske osvojio je četiri medalje na Evropskim šampionatima - zlato (2013), srebro (2011) i dve bronze (2005. i 2015).

Na poslednjim Olimpijskim igrama, 2012. u Londonu, Francuska, predvođena Parkerom, osvojio je šesto mesto.

Olimpijski kvalifikacioni turnir na Filipinima biće održan od 4. do 9. jula u Manili, a osim Francuske na njemu će nastupati i selekcije Turske, Senegala, Kanade, Novog Zelanda i domaćina, Filipina.

Pobednik turnira direktno će obezbediti nastup na Olimpijskim igrama koje su na programu od 5. do 21. avgusta.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.