Padaju olimpijski rekordi u plivanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2021, 05:03

Padaju olimpijski rekordi u plivanju

Ajzak Stableti-Kuk, australijski plivač, osvojio je zlatnu medalju u disciplini 200m prsno.

Holanđanin Arno Kaminga bio je glavni favorit za zlato u ovom finalu, ali je ono ipak otišlo u ruke Ajzaku Stabletiju-Kuku. Australijanac je trku završio vremenom 2:06.38 što je novi olimpijski rekord!

Iza njega, završili su Arno Kaminga koji je osvojio srebro, dok je bronzanu medalju osvojio Mati Matson iz Finske.

Kineskinja srušila olimpijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekord

Kineska plivačica Jufej Žang osvojila je zlatnu medalju uz olimpijski rekord. Žensko finale plivanja na 200m u disciplini leptir obeležila je Kineskinja Jufei Žang.

Ona je osvojila zlatnu medalju i trku završila vremenom 2:03.86 što je novi olimpijski rekord, a stari je postavljen pre devet godina u Londonu.

Žang je iza sebe ostavila Regan Smit koja je osvojila srebro, dok je Hali Flikinger osvojila bronzu. Dakle, zlato Kini, a srebro i bronza Sjedinjenim Američkim Državama.

Sjajni Dresel – olimpijski šampion i rekorder

Američki plivač Kejleb Dresel osvojio je zlatnu medalju u disciplini 100 metara slobodnim stilom.

Kejleb Dresel je obradovao svoje sunarodnike još jednim podvigom, osvojivši zlatnu medalju u disciplini 100m slobodnim stilom. On je trku završio sa vremenom 47.02 što je novi olimpijski rekord!

Iza novog rekordera završili su Kajl Čalmers iz Australije, dok je bronzu osvojio Kliment Kolešnikov iz Rusije odnosno Ruskog Olimpijskog Komiteta.

Amerikancima još jedno zlato

Američki plivač Robert Fink osvojio je zlatnu medalju u disciplini 800 metara slobodnim stilom. Sjajni dvadesetjednogodišnji američki plivač Robert "Bobi" Fink je za 7:41.87 završio trku na 800m slobodnim stilom i osvojio zlatnu medalju.

Iza njega je završio Italijan Pantrinijeri koji je bio u stazi broj 1, dok je bronza otišla Romančuku, a Velbrok je ostao bez podijuma.

Verovali ili ne, Pantrinijeri je kasnio dve desetinke, a Romančuk četiri i što je još neverovatnije, osam desetinki je delilo prvoplasiranog i četvrtoplasiranog plivača.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.