Olimpijska šampionka pala na doping testu

Izvor: Radio 021, 07.Apr.2017, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijska šampionka pala na doping testu

Olimpijska šampionka u maratonu Džemima Sumgong pala je na doping testu u Keniji i privremeno je suspendovana do izricanja kazne, saopštila je danas Međunarodna atletska federacija (IAAF).

Sumgong je na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru ušla u istoriju kao prva Kenijka koja se okitila zlatom na najvažnijem takmičenju. "Ona je bila pozitivna na zabranjenu supstancu EPO nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nenajavljenog testiranja sprovedenog u Keniji od strane IAAF", navodi se u saopštenju IAAF.

Sumgong ima pravo da traži testiranje "B" uzorka, a ako i taj test bude pozitivan preti joj najmanje dve godine suspenzije.

Kenijka je trebalo da brani titulu na Londonskom maratonu koji je na programu 23. aprila. Organizatori tog maratona su naveli da su "veoma razočarani" zbog pozitivnog testa Sumgong.

Od 2011. do 2016. godine više od 40 kenijskih atletičara palo je na doping testovima.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.