OKS obeležio dan MOK i predstavio tim za Nandžing

Izvor: Studio B, 14.Jun.2014, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKS obeležio dan MOK i predstavio tim za Nandžing

Na trim stazi na Košutnjaku danas je pod sloganom "Budimo humani, pobedimo zajedno" obeležen dan Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i predstavljen tim Srbije koji će se takmičiti na Olimpijskim igrama za mlade u Nandžingu.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac zahvalio se svima na organizaciji današnje manifestacije i uputio apel da se pomogne građanima, koje su zadesile poplave.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />"Sa nama su mladi olimpijci koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama za mlade u Kini, siguran sam da će neki od njih izrasti u istinske šampione kojima ćemo se svi ponositi. Zahvaljujem članovima Olimpijskog tima Srbije koji su došli da obeleže sa nama današnji dan i pruže podršku mlađim kolegama", rekao je Divac.

Olimpijski dan, uprkos kišovitom vremenu, okupio je 2.500 posetilaca, a poruku predsednika MOK Tomasa Baha pročitala je košarkašica Nataša Kovačević.

"Danas se podsećamo osnivanja modernog Olimpijskog pokreta i slavimo olimpijske vrednosti prijateljstva, izuzetnosti i poštovanja. Nije bitno kako ćete proslaviti Olimpijski dan već je važno da se što više ljudi pokrene, bude aktivan, uči i istražuje. Na ovaj način svi zajedno možemo doprineti stvaranju bolje budućnosti, a to je u suštini Olimpijski ideal", kaže se u poruci predsednika Baha.

Na Košutnjaku su održane tradicionalne trke za decu uzrasta do četiri, osam i 12 godina, trka zadovoljstva za sve uzraste, porodična trka u kojoj su učestvovali roditelji i deca, štafetna-sponzorska trka, a ove godine prvi put su se takmičile i osobe sa invaliditetom.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OKS obeležio dan MOK i predstavio tim

Izvor: Akter, 14.Jun.2014

Na trim stazi na Košutnjaku danas je pod sloganom "Budimo humani, pobedimo zajedno" obeležen dan Međunarodnog olimpijskog komiteta

Nastavak na Akter...

Košutnjak pun olimpijske mladosti

Izvor: DobreVesti.rs, 14.Jun.2014

BEOGRAD - Dan Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) obeležen je u Košutnjaku pod sloganom “Budimo humani - pobedimo zajedno” i  predstavljen je, ujedno i tim Srbije za letnje Olimpjske igre mladih u Nankingu u Kini u avgustu.. . Poruku predsednika MOK Tomasa Baha pročitala je košarkašica...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.