Milutinov ne igra za Srbiju

Izvor: MozzartSport.com, 13.Nov.2017, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milutinov ne igra za Srbiju

Ovaj put ne svojom krivicom

Razbesneo je selektora Aleksandra Đorđevića kada se prošle godine neposredno pred Olimpijske igre zahvalio na pozivu, ni ovog leta nije bio uz Orlove, ali ove jeseni Nikola Milutinov verovatno da nije imao mnogo izbora, iako prema zvaničnom objašnjenju - klubovi ne bi smeli da utiču na odluke igrača o tome da li će ili ne nastupati za reprezentacije svojih zemalja.

U praksi, svima nam je to jasno, pritisci postoje, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a verovatno posle serije takvih u javnosti je osvanulo pismo šestorice igrača Olimpijakosa, koji izražavaju žaljenje što neće moći da budu uz zemljake tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Potpisnici pisma su, pored Milutinova, grčki reprezentativci Jorgos Printezis, Vangelis Mancaris,  Kostas Panaikolau i Janis Papapetru, te Letonac Janis Strelnijeks.

"Od našeg detinjstva, uvek smo se odazivali na svaki poziv naših nacionalnih timova, nedelje provodili daleko od naših porodica, nismo obraćali pažnju na umor, ignorisali smo rizik od povreda. U stvari, nekoliko povreda smo i istrpeli, igrali uprkos njima, kad god je to od nas traženo. Sve smo to radili iz ljubavi, poštovanja,posvećenosti i zbog toga se nikada nismo žalili", počinje se u pismu, mada ovaj prvi deo baš i ne važi za Milutinova, jer jeste odbijao te pozive.

Ali ponavljamo, ovaj put nije upitna njegova želja. Upitan je kalendar takmičenja ili da budemo još precizniji rat Fibe i Evrolige zbog kojih će igrači najviše trpeti.

"U svetlu tog novog kalendara, našli smo se u neprijatnoj situaciji da moramo da saopštimo našu odluku da ne igramo za naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine. U ovoj fazi, praktično je nemoguće, pa i neprofesionalnog odsustvovati iz naših timova za predstojeće utakmcie u Evroligi. Posebno zato jer je većina nas već propustila najveći deo klupskih priprema baš zato što smo bili u reprezentaciji spremajući se za Evrobasket 2017. godine. Nadamo se da će se situacija brzo vratiti u normal kako bismo mogli ponovo da pomognemo našim nacionalnim timovima".

Da ne ulazimo sad u crevca i podsećamo da se Milutinovljeva situacija ipak malo razlikuje od recimo Printezisove. Još jednom: nije ovde 212 centimetara visoki centar kriv koliko žrtva sukoba Fiba i Evrolige. I sva je prilika da neće biti jedina.

Podsetimo, na spisku Aleksandra Đorđevića za kvalifikacione utakmice nalaze se još osmorica evroligaških igrača: Vasa Micić, Nemanja Nedović, Branko Lazić, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Nemanja Dangubić, Dejan Musli i Nikola Jovanović.

Za Gudurića se zna - Fenerbahče ne dozvoljava da se igra za reprezentaciju. Crvena zvezda se još nije oglašavala o statusima Dangubića, Lazića i Jovanovića, nedoumica je i šta će biti sa Micićem, dok su Musli, Nedović (ima problem sa povredom ramena, čeka rezultate pregleda) i Milosavljević rešili da idu po svaku cenu. Ali kada Unikaha bude videla kako se ponašaju ostali klubovi, ne bismo se iznenadili da i pomenuti trio “dobije rampu”.

Fiba bi ovaj problem morala pod hitno da reši.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.