Melo se oprostio od reprezentacije

Izvor: Sportske.net, 22.Avg.2016, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Melo se oprostio od reprezentacije

Košarkaš Njujork Niksa je najuspešniji američki košarkaš na Olimpijskim igrama.

Karmelo Entoni je sinoć osvojio svoju treću zlatnu medalju na svojim četvrtim Olimpijskim igrama, i tako postao jedini američki košarkaš sa toliko zlatnih odličja osvojenim na Igrama.

Tokom sinoć okončanih Igara u Riju, popularni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Melo je uspeo i da postane najboolji strelac SAD u istoriji Olimpijskih Igara.

Na sinoć okončanom košarkaškom turniru Melo je u proseku postizao 12.1 poen po utakmici, a nama je u finalu dao 7 poena.

"Koliko god da će mi nedostajatai, vreme je da ustupim mesto momcima koji su bili ove godine u timu, kao i mlađima", rekao je Karmelo Entoni.

Entoni je u NBA ligi od 2003. treće godine, a bio je deo jednog od najboljih draftova u istoriji lige.

Prvi pik je tada bio Lebron Džejms, iza njega je bio Darko Miličić, dok se Melo nalazio na trećem mestu ispred Krisa Boša i Dvejna Vejda.

Tokom svoje NBA karijere je pored Niksa igrao i za Denver Nagetse.

U devet navrata je bio na Ol-star meču, dva puta je biran u drugi tim lige, četiri puta u treći, a 2013. je bio i najbolji strelac NBA lige.

Što se tiče reprezentacije, pored tri zlata na Igrama u poslednjih osam godina, može da se pohvali i bronzom iz Atine 2004. godine, kao i bronzom sa Svetskog prvenstva u Japanu 2006. godine.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.