MOK traži oštru kaznu za Višackog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2012, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOK traži oštru kaznu za Višackog

BEOGRAD -

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) zatražio je oštru kaznu za generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Đorđa Višackog zbog učestvovanja u skandalu oko prodaje karata za OI u Londonu na crnom tržištu, preneo je RTS na svom sajtu.

Kako se navodi, MOK traži da se generalnom sekretaru OKS zabrani učešće u radu međunarodnih olimpijskih tela.

Višacki je jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nekoliko zvaničnika protiv kojih su pokrenute disciplinske akcije, zbog "narušavanja ugleda Olimpijskih igara".

On je zajedno sa petoricom zvaničnika Olimpijskih igara iz tri države umešan u skandal sa nelegalnom prodajom ulaznica za OI u Londonu na crnom tržištu, što su otkrili novinari "Sandej Tajmsa" na tajnom zadatku.

Članak povodom neregularnosti u prodaji ulaznica objavljen je nekoliko nedelja pre početka Igara, a MOK je, posle istrage, naredio nacionalnim komitetima da kazne učesnike u skandalu i odlučio da im zabrani dalje učešće u međunarodnim olimpijskim telima.

Osim Višackog, u skandal je umešano nekoliko predsednika nacionalnih komiteta, kao i generalni sekretari i direktori marketinga iz Grčke, Litvanije, Malte i Srbije.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MOK optužio Višackog za tapkanje karata!

Izvor: Press, 08.Dec.2012

Kako se navodi, MOK traži da se generalnom sekretaru OKS zabrani učešće u radu međunarodnih olimpijskih tela.. Višacki je jedan od nekoliko zvancičnika protiv kojih su pokrenute disciplinske akcije, zbog "narušavanja ugleda Olimpijskih igara".. On je zajedno sa petoricom zvaničnika Olimpijskih...

Nastavak na Press...

MOK zatražio oštru kaznu za Višackog

Izvor: Akter, 08.Dec.2012

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) zatražio je oštru kaznu za generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Đorđa Višackog zbog učestvovanja u skandalu oko prodaje karata za OI u Londonu na crnom tržištu

Nastavak na Akter...

EOK - Višacki nije suspendovan!

Izvor: Sportske.net, 08.Dec.2012

Posle informacija u pojedinim srpskim medijima o navodnoj umešanosti Đorđa Višackog u aferu preprodaje karata na OI u Londonu, Evropski olimpijski komitet se oglasio kategorički dementujući takve napise.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.