Izvor: RTS, 26.Jun.2021, 08:15

Legendarni Mo Farah propušta Olimpijske igre

Četvorostruki olimpijski šampion Mo Farah neće učestvovati na Olimpijskim grama u Tokiju, jer nije uspeo da se kvalifikuje za trku na 10.000 metara. Na trci u Mančesteru koja je bila poslednji pokušaj za kvalifikacije, Falah nije uspeo da ispuni olimpijsku normu.
Zahtevana norma iznosila je 27 minuta i 28 sekundi, a na trci u Mančesteru koja je posebno organizovana za pokušaj njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kvalifikacije, Farah je istrčao za 27:47.04, skoro 20 sekundi sporije od zahtevanog.

„Ono što možeš da uradiš kao čovek je da daš sve od sebe. Imao sam sjajnu karijeru i veoma sam srećan da je trajala tako dugo. Ovo je sve što sam imao u sebi danas. Uvek sam govorio da kada dođe momenat da ne mogu da se takmičim sa najboljima da neću ići samo da bih trčao. Uvek sam išao da se takmičim, a ovo danas nije dovoljno za takvo nešto", rekao je Farah.
Legendarni Mo Farah je dobro počeo trku i na devet krugova pre kraja zaostajao je oko tri sekunde za željenim vremenom.
Ipak, ritam mu je potom opadao iz kruga u krug, pa nije uspeo da se kvalifikuje i i na svoje pete Olimpijske igre.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.