Ledeki se uz rekord plasirala na SP

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 15:47

Ledeki se uz rekord plasirala na SP

Keti Ledeki, sedmostruka olimpijska šampionka, pobedila je noćas u trci na 800 metara slobodno na prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država u Indijanapolisu.

Ova 26-godišnja plivačica slavila je vremenom od 8:07,07 minuta, što je njen najbolji rezultat nakon svetskog rekorda postavljenog na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine (8:04,79).

Ledeki se ovim rezultatom plasirala na plivačko Svetsko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvenstvo u Fukuoki, koje se održava od 23. do 30. jula.

"Bilo je sjajno... Zadovoljna sam ovim vremenom", rekla je Ledeki, koja je do sada osvojila 19 zlatnih medalja na svetskim prvenstvima, od čega 14 u pojedinačnim disciplinama.

Plasman na Svetsko prvenstvo na 800 metara slobodno izborila je i Džulijan Koks, koja je ostvarila lični rekord (8:20,28).

U muškoj trci na 100 metara slobodno razočarao je aktuelni olimpijski prvak Kejleb Dresel ostvarivši tek 29. vreme, poslednje u svojoj seriji. Pobedu je zabeležio Džek Aleksi vremenom od 47,93 sekunde, a u ženskoj konkurenciji na istoj distanci je slavila Kejt Duglas sa četvrtim najboljim ovogodišnjim rezultatom (52,57).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.