Kraj sezone za Tinu Vajrater

Izvor: B92, 26.Feb.2014, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj sezone za Tinu Vajrater

Lihtenštajnska skijašica Tina Vajrajter objavila je da je primorana da završi sezonu zbog povrede lista koju je zadobila na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Vajraterova, trenutno drugoplasirana u generalnom plasmanu Svetskog kupa, iza Nemice Marije Hefl-Riš, nije učestvovala ni na jednoj trci u Sočiju posle pada 9. februara. Posle detaljnih pregleda u Insbruku ustanovljeno je da će morati da propusti ostatak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sezone.

Kao što je uobičajeno sa povredama kostiju, potrebno je nedelju do dve da se proceni ozbiljnost povrede i, nažalost, situacija nije dobra. Pored kontuzije lista, postoje i naprsnuća tibije, koja mogu da se zaleče bez operacije. Ali, bilo bi previše rizično da skijam, tako da ću morati da presedim preostale tri nedelje takmičenja u Svetskom kupu”, rekla je Vajraterova.

Vajraterova je, inače, tokom karijere imala velike problem sa povredama, pošto je četiri puta kidala ligamente kolena.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se spustom u švajcarskoj Kran Montani u subotu, a Hefl-Rišova na čelu plasmana ima 1.079 bodova, ispred Vajraterove sa 943, dok je treća Austrijanka Ana Feninger sa 871.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.