Julija, prekini sa sabotažom!

Izvor: Glas javnosti, 01.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Julija, prekini sa sabotažom!

Ukrajinski predsednik Viktor Juščenko optužio je vladu te zemlje da sabotira rekonstrukciju glavnog stadiona na kojem će se igrati utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu 2012. godine, koje zajedno organizuju Ukrajina i Poljska. Juščenko je u pismu premijerki Juliji Timošenko naveo da država nije sprovela nikakve radove na Olimpijskom stadionu u Kijevu otkada je tajvanska firma pobedila na tenderu za taj posao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
U saopštenju na predsednikovom sajtu navodi se da agencija koja nadgleda radove na projektu za Evropsko prvenstvo ima informacije da funkcioneri Ministarstva sporta „odlažu i, verovatno sabotiraju“ renoviranje glavnog stadiona u Ukrajini.

- Zahtevam da pod hitno lično intervenišete kako bi se ispravila postojeća situacija, izbegao međunarodni skandal, i pripreme za Evropsko prvenstvo 2012. godine nastavile blagovremeno. Hitno bi trebalo otpustiti sve funkcionere koji su nadgledali rezultate tendera i zaustavili početak radova, i tako naneli veliku štetu ugledu države u svetu - navodi se u saopštenju.

Rekonstrukcija projekta, prema procenama vladinih zvaničnika, košta 300 miliona dolara i uključuje izgradnju tržnog centra u sklopu stadiona. Vlasnik ukrajinskog kluba Arsenala izjavio je lokalnim medijima da su mu funkcioneri iz ministarstva sporta rekli da njegova ekipa može da igra na Olimpijskom stadionu do oktobra, što dokazuje da se nikakvi radovi tu neće izvoditi.

Inače, predsednik UEFA Mišel Platini u februaru je kritikovao Ukrajinu zbog sporih priprema za EP, a pojavile su se glasine i da bi evropska „kuća fudbala“ mogla da premesti Evropsko prvenstvo u neku drugu zemlju ukoliko se pripreme ne sprovode po planu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.