Đilas: Kraj glasinama, sad da pobedimo

Izvor: Akter, 07.Mar.2016, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Kraj glasinama, sad da pobedimo

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KS S) Dragan Đilas rekao je da je generalni sekretar FIBA Patrik Baumaan stavio tačku da spekulacije o oduzimanju kvalifikacionog turnira u Beogradu i da je sada na srpskom timu da pobedi i ode na Olimpijske igre

Bauman je danas Đilasu i generalnom sekretaru KS S Dejanu Tomaševiću potvrdio da spekulacije o kažnjavanju Srbije oduzimanjem turnira, ukoliko klubovi izaberu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ucecsće u evropskim takmičenjima pod okriljem Evrolige, nisu tačne.

"U razgovorima je generalni sekretar FIBA Patrik Bauman pred predstavnicima svih federacija rekao da se nada da se više neće pojavljivati priče kako FIBA razmišlja o oduzimanju domaćinstva Srbiji i da će on lično biti u Beogradu tokom održavanja turnira. Time se stavlja tačka na sve glasine koje su se pojavile u javnosti i sada je na nama samo da turnir maksimalno dobro organizujemo i da na njemu pobedimo", rekao je Đilas za sajt KŠ.

Prema njegovim rečcima veći deo sastanka bio je posvećen situaciji sa učešćem klubova iz regiona u FIBA Ligi šampiona. "Narednih dana održaćemo sastanak sa klubovima učesnicima ABA lige kako bi došli do zajedničkog stava prihvatljivog i za klubove i za FIBA, odnosno za KŠ. FIBA ne uslovljava igranje u svojoj ligi neučestvovanjem u Evroligi. Naprotiv, ona to prihvata i podržava. Za FIBA je učešće kvalitetnog predstavnika Srbije u FIBA ligi od izuzetnog značaja. Mišljenja sam da bi to bilo i u skladu sa našim košarkaškim interesima", zaključio je Đilas.

Srbija će od 4. do 9. jula u KOMBANK Areni igrati u grupi sa Angolom i Portorikom, dok su u B grupi Češka i Letonija, a samo pobednik turnira ide na Olimpijske igre u Riju.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.