Dani Brazila u subotu 13. avgusta na Štrandu

Izvor: Luftika.rs, 09.Avg.2016, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani Brazila u subotu 13. avgusta na Štrandu

Međunarodni festival Dani Brazila, jedna od omiljenih novosadskih manifestacija, u specijalnom “For Friends” izdanju, biće održana od 12. do 14. avgusta, uz podršku Ambasade Brazila i Turističke organizacije Grada Novog Sada. Centralni program biće realizovan u subotu, 13. avgusta od 20 sati na špicu Štranda, u plažnom baru Bekstejdž Bič.
Brazilski ritmovi, nastupi muzičara, plesne samba grupe, kapuera performansi i još mnogo toga očekuje Novosađane koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Olimpijske igre u Riju prate na novosadskoj Kopakabani. U subotu nas od 20 sati do ponoći očekuju najvatreniji brazilski ritmovi u okviru Samba Dance performansa, a ljubitelji borilačkih veština će moći da uživaju u atraktivnom Capoeira Show. Duh Karnevala u Riju doneće 80 Drums Carnival Samba, dok će se novosadskoj publici predstaviti i tršćanska perkusionistička atrakcija, Banda Berimbau. Za savršenu letnju karnevalsku atmosferu biće zadužen DJ Sorriso.
Dani Brazila – novosadski samba karneval je međunarodni festival koji već sedam godina za redom povezuje ljubitelje brazilske kulture, umetnosti i sporta iz celog sveta, a Novi Sad pretvara u karnevalsku prestonicu.

U čast Olimpijskim igrama Dani Brazila su poklonili pesmu našim olimpijcima i svima koji navijaju za Srbiju. Kuriozitet u stvaranju ove pesme pod nazivom „Samba do Rio Sérvio“ (Samba srpskog Rija) je što tipično brazilske instrumente tj. perkusije sviraju članovi samba škole „Sambansa“ iz Novog Sada, a trubači su članovi sastava „Go East orchestra“ iz Rio de Žaneira. Tekst i interpretaciju potpisuju Killo Killo iz Novog Sada.

Još dešavanja potražite ovde  

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Džinovska banica i koncerti Saše Matića i Bilje Krstić na Danima banice

Izvor: NiskeVesti.rs, 10.Avg.2016, 20:06

Tradicionalna mаnifеstаciјa „Dаni bаnicе 2016“, koja se organizuje se jedanaesti put, biće održana od 12. do 14. avgusta u parku „Vrelo“. Prema najavama organizatora, posetioci će imati priliku dа degustiraju domaće specijalitete, da uživајu u bоgаtоm kulturnо-umеtničkоm...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.