Bubka kandidat za predsednika MOK

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Maj.2013, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bubka kandidat za predsednika MOK

Nekadašnji olimpijski šampion u skoku motkom Sergej Bubka kandidovao se za funkciju predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta, a kao svoje prednosti za taj posao naveo je mladalačku energiju i iskustvo koje ima kao olimpijski šampion.
(FOTO: AP)
Šestostruki svetski prvak zvanično je objavio svoju kandidaturu za naslednika Žaka Roga, koji će napustiti tu poziciju nakon 12 godina.
Bubka je tako postao šesti, verovatno i poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << kandidat za tu funkciju. Rok za podnošenje prijava je 6. juna, ali se nove kandidature ne očekuju.
Kao olimpijski šmapion iz 1988. godine i svetski rekorder, koji je u MOK ušao kao predstavnik sportista, Bubka predstavlja drugačijeg kandidata za mesto predsednika MOK–a u odnosu na ostale.
Oduvek sam sanjao da nešto dam zauzvrat. Oduvek sam sanjao da budem deo međunarodnog pokreta… To je moj život. Imam strast. Imam enegrgije da se posvetim pokretu koji mi je praktično dao sve što imam. Sport je moj život, sport je u mojim genima – rekao je Bubka na konferenciji za novinare u Sankt Peterburgu.
Bubka je rekao da je izabrao Sankt Peterburg za objavu kandidature jer je u tom gradu pre tačno 30 godina prvi put kvalifikovao za Svetsko prevenstvo.
Izbori će se održati 10. septembra u Buenos Ajresu, a pored Bubke kandidati su i predsednik Svetske amaterske bokserske federacije C.K. Vu, potpredsednici MOK-a Tomas Bah iz Nemačke i NG Ser Miang iz Singapura i Ričard Kerion iz Portorika, kao i Danijel Osvald iz Švajcarske, predsednik Međunarodne veslačke federacije.
Bubka (49) je ujedno i najmlađi kandidat u ovoj trci, pošto je 10 godina mlađi od Baha, dok su Vu i Osvald najstariji sa 66 godina.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Nova godina

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Sergej Bubka šesti kandidat za predsednika MOK-a

Izvor: Blic, 28.Maj.2013

Nekadašnji olimpijski šampion u skoku s motkom Sergej Bubka kandidovao se za funkciju predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta, a kao svoje prednosti za taj posao naveo je mladalačku energiju i iskustvo koje ima kao olimpijski prvak...Šestostruki svetski prvak je zvanično objavio svoju kandidaturu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.