Zlata za Bjergenovu i Helnera

Izvor: B92, 24.Feb.2011, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlata za Bjergenovu i Helnera

Norvežanka Marit Bjergen i Markus Helner iz Švedske osvojili su prva dva zlata na Svetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama u Oslu.

Trostruka olimpijska šampionka je bila klasa za sebe tokom sprinta u skijaškom trčanju, i do zlatne medalje je došla u vremenu od 3:03.09 minuta.

Arijana Folis iz Italije, koja je u Oslu branila titulu, morala je da se zadovolji srebrom, dok je bronzana medalja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pripala Slovenki Petri Majdič, koja je isto pre godinu dana na Olimpijskim igrama u Vankuveru bila treća.

Takođe u sprintu, Helner, olimpijski šampion na 30 kilometara, je iznenadio sve i kroz cilj je prošao u vremenu od 2:57.4 minuta. Na kraju je imao više od pola sekunde prednosti u odnosu na domaćeg favorita Petera Northuga, i sunarodnika Emila Jensona. Branilac titule Ola Vigen Hatestad je bio četvrti.

Na Svetskom prvenstvu u petak je na program broba za medalje u ski skokovima za žene, dok muškarce očekuju kvalifikacije na normalnoj skakaonici.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.