Prve Olimpijske igre mladih

Izvor: RTS, 14.Avg.2010, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve Olimpijske igre mladih

U Singapuru su svečano otvorene prve Olimpijske igre mladih na kojima će se do 26. avgusta u 26 sportova takmičiti oko 3.500 sportista, među kojima i 32 predstavnika Srbije.

Premijerno takmičenje mladih olimpijaca otvorio je predsednik Singapura Selapan Ramanatan Naftan u prisustvu brojnih uglednih zvanica na čelu sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta Žakom Rogom.

"Izuzetno mi je drago što smo danas uspeli da realizujemo još jednu ideju olimpijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pokreta. Olimpijske igre mladih su veoma značajan projekat za nas, pošto time omogućavamo sportistima da se veoma rano upoznaju sa značajem olimpijskih načela", poručio je Rog i dodao da su čelnici MOK-a zadovoljni kvalitetom organizacije Igara.

Prvog dana takmičenja na borilišta u Singapuru sutra izlaze reprezentativci Srbije u tri sporta - plivanju, veslanju i tenisu.

Od plivača prvi startuje Stefan Šorak u trci na 400 metara slobodno, a zatim i štafeta 4x100 metara slobodnim stilom u kojoj pored Šoraka plivaju Velimir Stjepanović, Katarina Simonović i Marija Joksimović.

Našu predstavnicu u skifu Jovanu Arsić očekuju kvalifikacije, kao i Nikolu Simovića i Vuka Matovića u dvojcu bez kormilara.

Teniserka Doroteja Erić, 34. na svetskoj juniorskoj listi, igraće u meču prvog kola protiv Ons Žaber iz Tunisa - 14. juniorke sveta.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.