PLIVAČKOM SAVEZU OVE GODINE 37 MILIONA DINARA

Izvor: Kurir, 09.Feb.2012, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLIVAČKOM SAVEZU OVE GODINE 37 MILIONA DINARA

Konačni cilj ove godine je plasman što više plivača na Olimpijske igre i osvajanje medalje

BEOGRAD - Plivački savez Srbije (PSS) imaće ove godine budžet od 37 miliona dinara, što će biti dovoljno takmičarima za pripreme i nastupe u olimpijskoj godini.

Ugovor o finansiranju potpisali su predsednik saveza Slobodan Bokanić i ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić Marković. Novac je namenjen za finansiranje redovnog programa Saveza.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
"Sa ovim sredstvima, uz saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije, bićemo u mogućnosti da u olimpijskoj godini našim plivačima pružimo uslove za nesmetan rad, kako bi na najvećim takmičenjima ostvarili zapažene rezultate", naveo je Bokanić. "Tako bismo imali odličnu atmosferu pred Igre u Londonu, na kojima se, kao i svi, nadamo medalji", dodao je on.

Ovaj budžet je veći za dva miliona dinara u odnosu na prošlu godinu. Najveće takmičenje ove godine su Olimpijske igre, ali plivače očekuje i Svetsko prvenstvo u malim bazenima u Istanbulu, kao i Evropski šampionat u Belgiji. Tu je i prvenstvo Balkana za juniore, koje se održava u Kruševcu, a onda sledi i Evropsko prvenstvo za juniore.

"Konačni cilj ove godine je plasman što više plivača na Olimpijske igre i osvajanje medalje. Takođe, ovim sredstvima PSS imaće mogućnost da pojača rad sa mlađim kategorijama, a dodatna sredstva i novac od eventualnih sponzora i donatora iskoristićemo za što kvalitetniji razvoj plivanja u našoj zemlji", rekao je Bokanić.

PSS je saopštio i da će ministarstvo, osim redovnih programa dodatno finansirati kampove, stipendije i nacionalna priznanja.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Plivačima uvećan budžet

Izvor: RTS, 09.Feb.2012

Plivački savez Srbije imaće ove godine budžet od 37 miliona dinara, što će biti dovoljno takmičarima za pripreme i nastupe u olimpijskoj godini, saopštio je ovaj Savez. ..Ugovor o finansiranju potpisali su predsednik saveza Slobodan Bokanić i ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.