“Orlovi” pobedili “furiju”

Izvor: RTS, 10.Maj.2012, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Orlovi” pobedili “furiju”

Pobeda naših odbojkaša. Nakon poraza u prvom kolu od Bugarske, “orlovi” uspeli da savladaju Španiju i da se vrate u borbu za plasman na Olimpijske igre. “Furija” je dobijena rezultatom 3:1, po setovima 25:19, 25:17, 23:25, 25:22. Naredni protivnik je selekcija Slovenije. Meč se igra sutra od 13.30 časova. Direktan prenos je na našem Drugom programu.

Mnogo bolje su delovali naši odbojkaši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u današnjem susretu u odnosu na meč sa Bugarskom. Popravljen je prijem, servis je bio na odličnom nivou, tako da su naši brzo stigli do prednosti od 2:0. Usledilo je opuštanje koje Španci koriste i uspevaju u neizvesnoj završnici da dobiju treći set. Ipak, naši ne dozvoljavaju protivniku da napravi preokret. Osvajaju četvrti set i stižu do zaslužene pobede.

Siguran start naših odbojkaša. Iskorišćena je kontra i Srbija ima prednost. Međutim Španci uspevaju da uzvrate i preokrenu rezultat - na prvom tehničkom tajm-autu imaju prednost od 8:6.

"Orlovi" uspevaju da se vrate. Preokreću rezultat i na drugom tehničkom tajm-autu vode sa 16:14. Potom vezuju još tri poena i primoravaju trenera Španaca da zatraži tajm-aut.

Naši odbojkaši održavaju prednost od 4-5 poena razlike. Loš prijem i protivnik smanjuje na tri razlike. Koriste grešku protivnika i u finiš naši odbojkaši ulaze sa četiri poena razlike, 21:17. Španci pokušavaju da se vrate u set. Međutim, "orlovi" održavaju stečenu prednost i lako rešavaju set u svoju korist, 25:19.

"Orlovi" deluju sve sigurnije. Solidna igra u odbrani i minimalna prednost od starta drugog seta. Pri rezultatu 5:4 naši odbojkaši vezuju tri poena i na prvom tehničkom tajm-autu imaju prednost od 8:4. Naši potom osvajaju dva , Španci jedan poen i protivnik traži tajm-aut. Naši su, međutim, u naletu, prednost konstantno raste i na drugom tehničkom tajm-autu Srbija ima duplu prednost, 16:8.

Srbija održava prednost. Španci nemaju rešenja za igru naših odbojkaša. Pokušali su pojačanim servisom da pariraju, ali ne uspevaju da konsoliduju prijem, što naši koriste i mirno privode set kraju, 25:17.

"Orlovi" opušteno ušli u treći set. Španci jakim servisom i dobrim prijemom uspevaju da stignu do prednosti od 5:1. Usledio je tajm-aut selektora Kolakovića. Nakon toga naši vezuju dva poena. Međutim, protivnik uzvraća istom merom. Na prvom tehničkom tajm-autu Španci vode sa 8:4.

U nastavku naši odbojkaši uspevaju da priđu na dva razlike, 9:7. Protivnik održava ovu prednost. Ipak, naši pojačavaju i stižu do izjednačenja, 12:12. Pri rezultatu 14:14 Španci koriste tajm- aut. Na drugom tehničkom tajm-autu naši konačno imaju prednost od 16:15.

Međutim, protivnik se ne predaje. Ponovo pojačava i sada Španci vode sa 19:17. Kolaković traži novi tajm-aut, kako bi prekinuo"furijinu" seriju . Ipak, protivnik ulazi u finiš sa dva poena prednosti, 20:18. Naši uspevaju da izjednače na 21:21 i sada Španci uzimaju tajm-aut.

Neizvesna završnica i protivnik prvi stiže do set lopte, 24:23. Koriste prvu priliku i realizuju kontru, 25:23 u trećem setu.

Izjednačena igra na početku četvrtog seta. Međutim, Španci prvi uspevaju da dođu do prednosti i na prvom tehničkom tajm-autu vode sa 8:6. Protivnik uspeva da održava tu prednost, 12:10. Naši uspevaju da vežu nekoliko dobrih akcija i izjednače na 14:14, potom i da povedu i na drugi tehnički tajm-autu odu sa prednošću od 16:14.

Španci su pod pritiskom, naši sve bolji, vezuju još dva poena i vode sa 18:14. U završnicu seta "orlovi" ulaze sa prednošću od tri poena - 20:17. Španci vezuju dva poena i prilaze na samo poen zaostatka. Nakon našeg tajm-atu uspevamo da prekinemo seruju protivnika. Ponovo tajm- aut, ovog puta za protivnika. Usledio je poen iz servisa za naše - 22:19. Nastavlja se velika borba i Srbija dolazi do tri meč lopte. Prvu nisu iskoristili, drugu na servis Španaca koristimo i kraj - 25:22 u trećem setu.

Odbojkaška selekcija Srbije porazom je počela kvalifikacije za Olimpijski turnir. Od naše selekcije, prilično ubedljivo, bili su bolji Bugari, domaćini kvalifikacionog turnira. Krajnji rezultat susreta bio je 3:0 za domaćina, po setovima 25:22, 25:16 i 25:23. Ranije je selekcija Španije lako savladala Sloveniju sa 3:0.

Dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe igraće u polufinalu kvalifikacionog olimpijskog turnira. Vizu za London dobiće samo pobednik turnira u Sofiji.

Ukoliko se na ovom turniru ne kvalifikuje za OI, selekcija Srbije imaće novu šansu na turniru u Japanu.

Srbija - Španija 3:1 (25:19, 25:17, 23:25, 25:22)
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.