Medalja je naša realnost

Izvor: Glas javnosti, 10.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medalja je naša realnost

Velike nade navijači u Srbiji polažu u naše tenisere na Olimpijskim igrama u Pekingu. Stoga ne čudi što se s nestrpljenjem čeka i prvi meč dubla koji čine treći teniser sveta Novak Đoković i drugi reket svetskog dubla Nenad Zimonjić. Oni su postavljeni za druge nosioce turnira, a u prvom kolu sastaju se sa Češkim dublom za koji nastupaju Martin Dam i Pavel Vizner. Srpski dubl ne krije da ima velike ambicije pred početak turnira.

- Velika je stvar učestvovati na >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Olimpijskim igrama, meni je ovo drugi put. Znam da je konkurencija jaka i da Novak i ja, osim par mečeva prošle godine, nismo imali priliku za uigravanje. Cilj svakog sportiste je medalja i nadam se da ćemo uspeti u tome - rekao je Zimonjić, koji ove godine postiže sjajne rezultate u dublu sa Kanađaninom Danijelom Nestorom.

Nenad Zimonjić je i najiskusniji član srpske teniske ekipe, tako da će svojim savetima moći da pomogne mlađim kolegama iz reprezentacije.

- Od svih igrača najduže sam u reprezentaciji i drago mi je da još trajem. Uvek je bilo zadovoljstvo igrati za svoju zemlju i taj osećaj je fenomenalan - zaključio je Zimonjić.

U slučaju prolaza, srpski dubl u drugom kolu čeka bolji iz duela Kineza i Poljaka, a u četvrtfinalu, najverovatnije, peti nosioci Nikolas Almagro i David Ferer iz Španije.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.