MOK u poseti Sočiju

Izvor: B92, 12.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOK u poseti Sočiju

Predstavnici Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) stigli su u Soči kako bi proverili tok priprema za Zimske Olimpijske igre 2014. godine.

Žan Klod Kili i članovi Koordinacione komisije MOK će u sredu i četvrtak održati sastanke sa organizatorima Igara i pregledati sportska borilišta u ruskom gradu.

Iako će se Igre u Sočiju održati za manje od pet godina, MOK želi da proveri kako finansijska kriza utiče na pripreme i organuizaciju te >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sportske manifestacije.

Pojedini objekti će biti renovirani, ali će većina sportskih borilišta morati da se iznova izgrade, uključujući olimpijsko selo i stadion na kome će se održati ceremonije otvaranja i zatvaranja Igara.

Direktor Organizacionog komiteta Dmitrij Černišeko rekao je da pripreme teku po planu.

„Drago mi je što ću ljudima iz MOK-a pokazati napredak koji je Organizacioni komitet Igara ostvario od njihove poslednje posete. Nismo izgubili nijedan dan u pripremama", rekao je Černišenko.

Kada su predstavnici MOK prošle godine bili u prvoj poseti Sočiju, Kili je upozorio organizatore da ne smeju da gube vreme u pripremama.

Rusija je organizaciju Zimskih Olimpijskih igara dobila 2007. godine u Gvatemali, a kampanju za dobijanje domaćinstva predvodio je tadašnji predsednik Vladimir Putin.

Černišenko je ranije ovog meseca rekao da su obezbeđene finansije za projekat Igara u Sočiju, kao i da Organizacioni komitet uživa potpunu podršku ruske Vlade.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.