MOK: Rigorozni anti-doping testovi na Olimpijadi u Pekingu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOK: Rigorozni anti-doping testovi na Olimpijadi u Pekingu

LOZANA - Međunarodni olimpijski komitet saopštio jeda će sportisti na Olimpijskim igrama u Pekingu biti testirani bez najave u bilo koje vreme. Još ranije je MOK saopštio pravila o anti-doping testovima za Olimpijske igre u Pekingu, koja uzmeđu ostalog, uključuju 4.500 testova. Pre četiri godine u Atini MOK je obavio 3.600 anti doping kontrola.

Na osnovu podataka, koji su objavljeni, program za testiranje na nedozvoljena sredstva, počeće da se sprovode isti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dan kada bude otvoreno Olimpijsko selo 27. jula, a obuhvatiće oko 800 testova urina i 900 testova obrade krvi.

Sportisti mogu tokom dana biti testirani i više puta. Ako bilo koji takmičar propusti dva testiranja u toku Igara, biće proglašen krivim za korišćenje dopinga i suočiće se sa mogućim isključenjem sa Olimpijskih igara.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.