Ivan Stević najbrži u Tršiću

Izvor: B92, 03.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivan Stević najbrži u Tršiću



Vozač beogradskog Partizana Ivan Stević pobedio je u biciklističkoj trci "Putevima Vukovog kraja", koja je danas vožena u Tršiću kod Loznice. Stević, koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Pekingu, stazu dugu 94 kilometara prevezao je za dva sata, 27 minuta i šest sekundi. Drugi je na cilj stigao Bedag Karić, član "Jedinstva" iz Tuzle, sa vremenom 2:28:16, dok je treći bio takodje vozač Jedinstva Samir Kovačević, koji je ostvario vreme 2:33::52.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Stević je olimpijsku vizu izborio u julu prošle godine osvajanjem prvog mesta na B Svetskom prvenstvu u drumskoj vožnji u Kejptaunu, u Južnoj Africi.

U današnjoj trci "Putevima Vukovog kraja", koja se boduje za ligu Biciklističkog saveza Srbije, učestvovalo je oko 120 biciklista iz dvadesetak klubova Srbije, kao i četiri kluba iz BiH, koji su pridruženi ligi Srbije. U konkurenciji seniora bilo je tridesetak takmičara.

Vožaci su bili podeljeni u četiri kategorije, a vozilo se kružno od Tršića do Runjana i nazad. Mladi kadeti su vozili 23,5 kilometara, kadeti četiri kruga ili 47 kilometara, dok su juniori i seniori vozili osam krugova, odnosno 94 kilometra.

Start i cilj bili su u Tršiću, rodnom mestu Vuka Stefanovića Karadžića. Organizatori su bili Biciklistički savez Srbije i Biciklistički klub Loznica, a pokrovitelj Opština Loznica.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.