Gvardiola oslobođen optužbi za doping

Izvor: Blic, 29.Sep.2009, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvardiola oslobođen optužbi za doping

Italijanski olimpijski odbor oslobodio je danas trenera Barselone Pepa Gvardiolu svih optužbi za korišćenje dopinga dok je igrao za Brešu 2001. godine.

Gvardiola je nakon dolaska u Brešu 2001. godine bio pozitivan na zabranjeno sredstvo nandrolon. Iako je od početka do danas tvrdio da nikada nije koristio zabranjene supstance, proveo je četiri meseca izvan terena posle čega ga je italijanski fudbalski savez (FIGC) oslobodio krivice.

Međutim, nakon niza >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novih otvaranja procesa i žalbi, tek 2007. je sud oslobodio Gvardiolu svih optužbi za korišćenje dopinga, a u maju ove godine isto je učinio i Federalni sud pravde koji deluje pri FIGC-u. Tužilac zadužen za antidoping koji je deo italijanskog olimpijskog odbora, uputio je na to novu žalbu međutim, sud je i to odbacio pa je Barsin stručnjak konačno oslobođen svih optužbi.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.