Felps neće biti krivično gonjen

Izvor: B92, 17.Feb.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Felps neće biti krivično gonjen

Amerikanac Majkl Felps neće biti krivično gonjen zbog objavljene fotografije na kojoj puši marihuanu okružen studentima Univerziteta Južne Karoline.

Aktuelnom osmostrukom olimpijskom šampionu u plivanju je moglo da bude sudjeno za delo javnog konzumiranja marihuane, zbog zakona koji vlada u okrugu Ričmond u kojem se nalazi Univerzitet gde je snimljena fotografija, potvrdio je šerif Ričmonda, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Leon Lot. Ipak, Lot je konstatovao da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Felpsa.

"Nemamo ni jedan fizički dokaz da je Felps zaista pušio marihuanu. Takodje, on nije ni priznao da je to učinio tako da nema osnova za podizanje optužnice", izjavio je Lot.

Američka plivačka federacija suspendovala je Felpsa na tri meseca, ali će moći da učestvuje na prvenstvu sveta ovoga leta u Rimu. Pored toga, zbog afere sa pušenjem nargila ostao je bez jednog od najvećih sponzora.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.