Felps: Čavić bi me pobedio da nije digao glavu iz vode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Felps: Čavić bi me pobedio da nije digao glavu iz vode

NJUJORK - Američki plivač Majkl Felps koji je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio osam zlatnih medalja i time nadmašio rekord zemljaka Marka Špica, izjavio je da je Srbin Milorad Čavić mogao da ga onemogući u obaranju rekorda da je u završnici trke na 100 metara delfin "bio u aerodinamičnom položaju".

U intervjuu datom američkoj televiziji CBS osvajač osam zlatnih odličja na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Igrama precizirao je da je Čavić "podigao glavu" u završnici trke što ga je koštalo zlatnog odličja.

"Gledao sam nekoliko puta foto finiš. Čavić je očigledno podigao glavu u poslednjem metru, pre nego što je rukama dotakao zid bazena. Time je zauzeo nedovoljno aerodinamičan položaj", rekao je Felps i zaključio da bi u suprotnom Čavić sigurno osvojio zlato.

"Da je Čavić držao glavu spuštenu, sigurno bi pobedio", rekao je Felps.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Felps: Čavić nije imao aerodinamičan finiš

Izvor: RTS, 27.Nov.2008

Američki plivač Majkl Felps koji je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio osam zlatnih medalja i time nadmašio zemljaka Marka Spica (7), izjavio je da je Srbin Milorad Čavić mogao da ga onemogući u obaranju rekorda, da je u završnici trke na 100 metara delfin " bio u aerodinamičnom položaju"...U...

Nastavak na RTS...

Felps: Čavića glava koštala zlata u Pekingu

Izvor: Mondo, 27.Nov.2008

Majkl Felps tvrdi da je Čaviću zlato na Olimpijadi odneo 'nepravilan položaj glave' u finišu trke na 100 metara delfin stilom.

Nastavak na Mondo...

Bernar i Adlington najbolji plivači

Izvor: B92, 27.Nov.2008

Francuski plivač Alan Bernar i Rebeka Adlington iz Velike Britanije proglašeni su za najbolje evropske plivače u 2008. godini. ..Bernar je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio zlatnu medalju na 100 metara slobodnim stilom, srebrnu u štafeti na 4x100 slobodno i bronzanu na 50 metara slobodno.Britanska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.