Bolt: Još nisam legenda

Izvor: RTS, 02.Sep.2009, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolt: Još nisam legenda

Jamajčanin Jusein Bolt je trostruki olimpijski i svetski šampion i rekorder na 100 i 200 metara, ali kaže da još nije zaslužio status legende.

"Na dobrom sam putu da postanem legenda, ali mislim da to još nisam. Ukoliko na narednim Olimpijskim igrama i svetskim prvenstvima budem ponavljao uspehe, smatraću da zaslužujem status legende. U svakom slučaju, to želim da postanem", rekao je Bolt na konferenciji za novonare u Briselu, gde će u petak učestvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na mitingu Zlatne lige.

Na svetskom prvenstvu koje je prošlog meseca održano u Berlinu, Bolt je oborio svetske rekorde na 100 i 200 metara, a zlatnu medalju je osvojio i u štafeti 4x100 metara.

Najbrži čovek sveta je testirao stazu u Briselu, nakon čega je izrazio nadu da bi mogao da obori rekord mitinga.

"Telo mi je pomalo umorno, jer nisam imao dovoljno vremena za odmor posle svetskog prvenstva, ali se osećam mnogo bolje nego prošle sedmice u Cirihu", rekao je Bolt.

Na mitingu u Cirihu on je pobedio u trci na 100 metara vremenom od 9,81 sekundu, nakon čega je bio veoma nezadovoljan i žalio se na umor.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.