Izvor: Radio 021, 20.Feb.2019, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Propao i četvrti pokušaj prodaje "Jugoremedije"

Pošto se do jučerašnjeg roka za otkup dokumentacije niko nije prijavio, propao je i četvrti pokušaj prodaje zrenjaninske fabrike lekova "Jugremedija" u stečaju, po početnoj ceni od skoro 1,3 milijarde dinara.

Iako je bilo zainteresovanih kupaca koji su dolazili u Zrenjanin i razgledali fabriku, niko nije uplatio depozit za učešće u javnom nadmetanju zakazanom za 26. februar. Zato će tog dana licitacija biti proglašena neuspelom i nastaviće se potraga za kupcem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ove jedine prostale srpske farmaceutske kompanije, pišu "Novosti".

Stečajni upravnik Radovan Savić potvrdio je za "Novosti" da će veoma brzo raspisati novi oglas za prodaju. Nagoveštava da će početna cena biti svedena na iznos depozita poslednjeg neuspelog pokušaja prodaje, odnosno 762,7 miliona dinara. Ovu cenu, bez potrebe davanja saglasnosti poverilaca, propisuje zakon.

Celokupna imovina nekadašnjeg farmaceutskog giganta iz grada na Begeju sa nekretninama na 74.000 kvadratnih metara i standardizovanom opremom za proizvodnju lekova, procenjena je na skoro 3,9 milijardi dinara i tolika je bila cena na prvom i ponovljenom nadmetanju. Zatim je prepolovljena, pa četvrti put umanjena za novih 36 odsto, ali očigledno ni to nije primamljivo za kupce.

Pretpostavlja se da je razlog sudska parnica za intelektualnu svojinu "Jugoremedije" - žigove i dozvole za prometovanje 21 preparata, što je najveća vrednost kompanije. Bivši zakupac pogona u Zrenjaninu, novosadska firma "Union medik" odbija da ih vrati, zahtevajući naknadu svojih troškova za registraciju, zbog čega se vodi parnica pred Privrednim sudom u Zrenjaninu. Potencijalnom kupcu "Jugoremedije" kao imovina, nudi se i ova parnica.

"Bez dozvola za prometovanje, zidovi i mašine fabrike očigledno nikom nisu potrebni. Očigledno je da je ovo smišljeno obezvređivđivanje 'Jugoremedije' i da se nekome prodaja namešta za 'tepsiju ribe'", kaže za "Novosti" Vladimir Pecikoza, predsednik odbora poverilaca, najavljujući da će se odbor, zajedno sa malim akcionarima, koji su vlasnici 42 odsto kapitala, do kraja boriti za fer prodaju fabrike.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Neuspela prodaja "Jugoremedije" po četvrti put

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2019

Propao je i četvrti pokušaj prodaje zrenjaninske fabrike lekova "Jugoremedija" u stečaju, po početnoj ceni od skoro 1,3 milijarde dinara, pošto se do jučerašnjeg roka za otkup dokumentacije niko nije prijavio...Bilo je zainteresovanih kupaca, koji su obišli fabriku, ali niko nije uplatio depozit...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.