Izvor: Radio 021, 31.Okt.2020, 12:01

Zoran Đorđević postaje ambasador na Kubi ili direktor Pošte?

Razmatra se mogućnost da doskorašnji ministar rada Zoran Đorđević postane novi ambasador Srbije na Kubi, saznaje Danas nezvanično iz diplomatskih izbora.

Prema tvrdnjama sagovornika Danasa, aktuelnom diplomatskom predstavniku Srbije u toj karipskoj državi Danilu Pantoviću naredne godine ističe četvorogodišnji mandat, i njega bi mogao da zameni Đorđević.

S druge strane, Blic piše da će Đorđević najverovatnije "naslediti" Miru Petrović na direktorskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mestu u Pošti Srbije. Izvori Danasa tvrde da ni takva opcija nije isključena, ako se uzme u obzir resor koji je on vodio u prethodnom sazivu vlade.

Nedavno je objavljeno i da Srbija nikad nije imala više upražnjenih mesta u diplomatskim predstavništvima, u skoro 30 njih, da su svi kojima su istekli mandati povučeni pred izbore, i da se očekuje da se sada posle formiranja vlade ta mesta popune.

Prestankom mandata prošle vlade mesto u Nemanjinoj 11 izgubila je i Slavica Đukić Dejanović, dosadašnja ministarka bez portfelja, zadužena za demografiju i populacionu politiku. Uveliko se tvrdi da će ona biti specijalna savetnica novoizabranog predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića, ali pojedine diplomate ističu za Danas da ne treba isključiti ni mogućnost da bude imenovana za ambasadorku.

Autor: Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.