Izvor: Radio 021, 11.Maj.2020, 18:53

Značajan rast građevinarstva u Srbiji

Vrednost izvedenih građevinskih radova u Srbiji u prvom kvartalu ove godine bio je veći za 24,4 odsto nego u istom periodu prethodne godine, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku, iskazani u stalnim cenama, objavilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Najveći rast vrednosti izvedenih građevinskih radova, 35,2 odsto, zabeležen je na tzv. ostalim građevinama, u kojoj se, između ostalog, ubraja izgradnja saobraćajne infrastrukture, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << cevovodi, kao i složene industrijske građevine, dok je kod zgrada zabeležen rast od 13,2 odsto, navedeno je u saopštenju.

Među projektima koji su najviše doprineli rastu građevinarstva nalaze se, pored ostalog, i veliki infrastrukturni projekti na kojima su se radovi odvijali bez prekida i u vreme vanrednog stanja, kao što su izgradnja brze pruge Beograd-Budimpešta na deonicama od Beograda do Novog Sada, izgradnja obilaznice oko Beograda, kao i izgradnja stambeno-poslovnih kompleksa u Beogradu i Novom Sadu.

U prethodnoj godini, rast građevinarstva iznosio je 35 odsto, čime je ovaj sektor dao najveći doprinos privrednom rastu Srbije, podsetili su iz resornog ministarstva.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.