Zelenilo seče i sadi novo drveće po Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 21.Okt.2014, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zelenilo" seče i sadi novo drveće po Novom Sadu

JKP "Gradsko zelenilo" sređuje drvorede u Kameničkom i Futoškom parku i kod Doma vojske na keju.

Radnici "Zelenilla" orezaće suve grane i oboriti sasušena stabla, a potom će zasaditi novo drveće kako bi grad bio zeleniji i lepši.

Najveći zahvat biće izveden u ulici Narodnog fronta, gde će biti oboreno 45 stabala javora u drvoredu zasađenom 70-ih godina prošlog veka. Kako navode u ovom preduzeću, to je vrsta koja je veoma krta, a pošto su stabla za prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 40 godina više puta orezivana, došlo je vreme za njihovu zamenu. Umesto njih, u postojećem drvoredu biće posađena stabla koprivića. Pored toga, biće posađeno 157 novih stabala koprivića, kako bi se dodatno ozelenili parkinzi i zelene površine.

U Futoškom parku biće oboreno oko 40 suvih stabala leske, breze i javora, starih oko 15 godina. Umesto njih biće posađena nova stabla proizvedena u rasadniku "Gradskog zelenila".

Na Bulevaru Jaše Tomića, kod vrtića "Pčelica", jedan stari javor biće zamenjen novom sadnicom kestena, a u ulicama Seljačkih buna i Dušana Danilovića radnici će orezati suve grane na 56 krošnji sibirskog bresta.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.