Izvor: Glas javnosti, 06.Feb.2010, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog kvara na dalekovodu deo Novog Sada bez struje

NOVI SAD - Veliki deo Novog Sada i pojedina okolna naselja ostali su danas bez električne energije zbog kvara na dalekovodu, izazvanog jakim vetrom i ledenom kišom. Ekipe Elektrovojvodine i Elektroprenosa su u ranim popodnevnim satima uspele da pronađu kvar i, uprkos vrlo nepovoljnim vremenskim prilikama, očekuje se da će on ubrzo biti otklonjen, izjavio je Tanjugu direktor Elektrovojvodine Tomislav Papić.

Napominjući da su jak vetar i ledena kiša prouzrokovali pucanje jednog užeta >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na dalekovodu, zbog čega je iz sistema napajanja ispala jedna od najvećih trafo-stanica u gradu, "Novi Sad 5", Papić je rekao da su od jutra bez struje ostali Detelinara i Novo naselje, a nešto kasnije Rumenka i još nekoliko okolnih mesta.

Problemi u snabdevanju grada električnom energijom povećani su kada je ujutro, takođe zbog vremenskih neprilika, iz sistema ispala i Termoelektrana-toplana Novi Sad, napomenuo je Papić.

On je dodao da su zaleđeni vodovi na dalekovodima prouzrokovali i manje prekide u napajanju električnom energijom na području Pančeva, Perleza, Titela i drugih mesta.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Sad bez struje

Izvor: RTS, 06.Feb.2010

Ceo Novi Sad dobio je struju posle višečasovnih prekida u napajanju električnom energijom. Do prekida je došlo kada je zbog jakog vetra i ledene kiše došlo do kvara na dalekovodu. ..Posle današnjih višečasovnih prekida u napajanju električnom energijom u Novom Sadu i okolini popodne su svi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.