Izvor: Radio 021, 25.Maj.2020, 13:05

Zatvara se privremena bolnica na Novosadskom sajmu

Privremena bolnica na Novosadskom sajmu se zatvara, a do petka iz kovid sistema izlazi i KBC Zvezdara, odlučeno je danas na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

Iz kovid sistema već su izašli Institut za ortopedsko-hirurške bolesti Banjica i nova zgrada KC Niš koji su dezinfikovani, zaposleni testirani i počeli su danas da primaju prve pacijente.

"Opšta bolnica u Pančevu od četvrtka kreće da radi u punom kapacitetu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Do petka će biti ispražnjena i Gradska bolnica, nakon toga sledi dezinfekcija, testiranje zaposlenih i vraćanje u normalan režim rada", rekao je Lončar novinarima nakon sastanka.

Doneta je i odluka da se zatvori privremena bolnica na Novosadskom sajmu i u naredna dva dana pacijenti koji su negativni na virus korona biće otpušteni kući, ostali raspoređeni u druge ustanove.

Novi "džepovi" u kojima je registrovano više obolelih od virusa korona su Vranje, Leskovac, Zaječar i Smederevo.

Epidemiolozi Medicinskog fakulteta uradili su još jedan proračun po kome se očekuje da krajem juna bude registrovan poslednji slučaj virusa korona. Prof. Tatjana Pekmezović sa Medicinskog fakulteta kaže da je prethodnih dana bilo više zaraženih, ali da to ne menja sliku i da se poslednji registrovan zaražen slučaj očekuje 25. juna.

Podsetimo da je trenutno na Novosadskom sajmu smešteno 11 lakše obolelih pacijenata.

Autor: Tanjug, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Zatvara se privremena bolnica na Novosadskom sajmu, do petka iz kovid sistema izlazi i KBC Zvezdara

Izvor: Blic, 25.Maj.2020

Privremena bolnica na Novosadskom sajmu se zatvara, a do petka iz kovid sistema izlazi i KBC Zvezdara, odlučeno je danas na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.